Afwassen

Ik heb geen vaatwas, ik eet niet met wegwerpbestek en (meestal) val je niet over de vuile borden als je bij me binnen komt. De combinatie van die drie factoren maakt dat ik toch al het één en ander heb opgestoken over de afwas doen. Tijd om de opgedane kennis met de wereld te delen!

Noot: ik dacht dat ik ook 1 van de eersten was om te bloggen over afwassen, maar Google heeft me alweer met de voeten op de grond gezet.

Vileda AfwassponsQua tools hou ik het simpel. Geen gedoe met handschoenen. Tot nader order zijn mijn handen waterdicht. Ik gebruik een afwassponsje en geen afwasborstel, want dat laatste vind ik nogal onhandig. De spons ik wel geen brol (die gaan te snel kapot), maar van Vileda. Zeker de investering waard!

Het afwasproduct (detergent) is ook niet onbelangrijk. Om maar direct een cliché te bevestigen: Dreft is veruit het beste. 1 druppel is voldoende om een schuimig afwassopje te bekomen. Een winner dus!
Maar toch gebruik ik iets anders, namelijk Ecover afwasmiddel met citroen en aloë vera. Ik heb geen idee waarvoor dat laatste goed is, maar het klinkt wel (opgelet… woordgrapje!) vetjes. Waarom Ecover? Natuurlijk om mijn groene geweten wat te sussen. En als je dat in de Colruyt koopt in flessen van een liter valt de prijs ook best mee.

Tot daar het afwassen. Dat valt allemaal nog reuze mee. Maar waar ik echt een extreme bloedhekel aan heb, dat is afdrogen. Zoals dat dan gaat, laat ik de natuur z’n werk doen en wacht ik tot m’n vaat gewoon opdroogt. Tot voor kort stapelde ik de schotels, glazen, bestek en andere kookwaar simpelweg op ingenieuze wijze op en naast elkaar. Helaas had dat niet altijd het gewenste resultaat. Het duurde soms erg lang alvorens alles droog was en het bestek had soms last van wat vunzige aanslag (van de opgedroogde druppels water).

Een simpele investering van € 12,98 in de Ikea boodt echter de oplossing! Ik heb namelijk een hip metalen droogrekje gekocht en (dé grote doorbraak) een metalen houder waarin mijn bestek rechtopstaand kan drogen.
Geniaal gewoon!
Nu heeft m’n bestek helemaal geen last meer van aanslag (door de houder) en droogt m’n vaat sneller (door het droogrek).

Dus wat hebben we vandaag geleerd?

  1. koop geen brol sponskes
  2. Dreft is het ideale afwasmiddel als je geen geweten hebt
  3. Iedere zichzelf respecterende afdrooghater heeft een droogrek en bestekhouder nodig

Veel afwasplezier!

PS: Vileda, Dreft, Ecover en Ikea mogen me altijd contacteren voor een sponsoringcontract.

Eén antwoord op “Afwassen”

  1. You beat me. Ik zit ziek thuis en heb net een uur lang onzin zitten browsen gewoon omdat het kan. Maar uitgerekend deze post heeft me overtuigd dat er zinniger dingen zijn, dat elk eender meer nut heeft dan verder surfen. De saaiheid van deze post overtreft de voedingswaarde-uitleg op het melkkarton voor me. Hell, het overtreft zelfs mijn spuuglelijke blauwe tapijt of mijn koffielepeltje.

    Bram, je post is het summum van breindoding. Je geeft afwasmiddel een slechte naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *