Powerpoint, as it should be

de titel van deze post zou kunnen wijzen op een staaltje Microsoft bashing ten voordele van pakweg Apple Keynotes. Dat is echter niet de bedoeling. Ik ben een fan van Keynotes, maar ik werk zeker ook graag met Powerpoint.

Deze blog gaat ook niet over het feit dat de meeste mensen Powerpoint niet goed gebruiken. Hoeveel slideshows krijg je niet doorgestuurd die eigenlijk een report zijn? Daar heb je Word voor (of Pages natuurlijk).

Wel gaat deze post over een fantastisch idee dat ik weer kosteloos de wereld in slinger. Let dus goed op, want die zou wel eens jouw presentatie kunnen upgraden van goed naar verbluffend!

Mensen die af en toe een presentatie geven en die een beetje behendig zijn met Powerpoint, gebruiken vast wel de ‘presenter view’. Op de projector zie je dan je eigenlijke slide, maar op je computerscherm zie je ook je bijhorende notities en de volgende slide. Handig, maar hier zit meer in.
Het probleem is nu namelijk dat je een presentatie volledig moet voorbereiden, je moet op voorhand bepalen wanneer welke tekst, afbeelding, grafiek, … verschijnt. Wanneer je dus een interactieve voorstelling geeft en je publiek vraagt om mee te denken, kan je daar niet direct op inspelen. De volgorde van de presentatie ligt immers vast.
Stel je nu eens voor dat de ‘presenter view’ wordt gekoppeld aan een touch screen, of aan pakweg de iPad. Dan ben je in staat om heel snel elementen op je slide te slepen, wanneer jij dat wil. Zo’n scherm zou dan de slide moeten tonen en daarrond (buiten beeld op de projector) alle elementen die op die slide horen. Dat zou presentaties echt veel interactiever en aangenamer maken.
Het lijkt me ook niet zo moeilijk om te doen, de technologie is er. En je krijgt er een soort ‘Minority report’ gevoel van.

Komaan Microsoft, Apple en OpenOffice.org, doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *