De Pixel C, het bewijs dat Android tablets wél OK zijn!

Ik heb deze week, nadat ik te weten kwam dat er een tijdelijke kortingsactie was, een Pixel C van Google gekocht. Dat zal veel mensen vPixel_Cerbazen, want ik sta in m’n onmiddellijke omgeving nogal bekend als een Apple-fanboy. Tot op heden gebruikte ik dan ook een iPad van de 3de generatie, die zich perfect tussen m’n iPhone en m’n MacbookPro positioneert.
Met die iPad waren er geen grote problemen, maar hij begon toch last te krijgen van z’n, inmiddels gezegende, leeftijd.

Soit, ik was dus al even aan het kijken om die iPad te vervangen, maar ik wou meteen wel enkele nadelen van zo’n tablet oplossen. Het belangrijkste nadeel is dat de meeste tablets, door hun software en doordat ze geen fysiek toetsenbord hebben, eigenlijk te dicht bij een smartphone staan. Waarom dan geen mini-laptop kopen, zoals de 10″ Macbook Air of de Macbook? Wel, die zijn dan weer onvoldoende om m’n huidige 15″ laptop te vervangen (I know… First world problem…).
Uiteindelijk kwam ik dus uit in het segment waar de Microsoft Surfaces en de iPad Pro’s zich bevinden. Maar… Die dingen zijn, in combinatie met hun respectievelijke toetsenborden, echt belachelijk duur gezien de toepassingen die ik gebruik met zo’n tablet.

Ik had dus een goedkopere oplossing nodig die voldoende functionaliteiten biedt om, pakweg, op reis bruikbaar te zijn… En daar was dan die Pixel C met korting. 375 € voor de  tablet en 169 € voor het toetsenbord, dat is een behoorlijk betaalbare combo.

En er is meer om enthousiast over te zijn… Het is een tablet van Google zelf. Dat is niet alleen stoer, maar ook een garantie dat er geen overenthousiaste fabrikant rommel op gezet heeft. De hardware specificaties zijn state of the art en het design is bloedmooi. Check, check en check!

Maar… Het internet staat ook bomvol geklaag over het feit dat Android gewoonweg slecht is op tablets. En ja, Google zegt zelf dat ze in de volgende Android release (Nutella) veel tablet-functionaliteiten gaan toevoegen, allicht een teken dat er effectief werk aan is.
Tot nu toe heb ik echter geen klagen. Alle belangrijke apps hebben ofwel een tablet variant of werken gewoon out-of-the-box zoals het hoort op een tablet in landscape mode.

Bovendien is de hardware echt wel top. Dit ding is vliegensvlug en op het toetsenbord kan je erg vlot werken (deze tekst is op de Pixel C geschreven). Met de volgende Android release, zal de ervaring dus alleen maar beter worden!

Kortom, na anderhalve dag Pixel C eigenaar te zijn, is ondergetekende een tevreden klant. Duimen dat dat zo blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *