Dingen die ik haat aan mijn HTC Desire Z

Bon, ik heb dus een HTC Desire Z. Da’s een smartphone die werkt op basis van Android, het besturingssysteem van Google. Op zich een erg goed toestel, echt. Ik ben er nog steeds supercontent van.

Maar de Android community is geen sekte en er is dus ruimte voor kritiek (ja, dit is een verwijzing naar de iPhone en zijn gebruikers). En dus ga ik hier toch enkele “werkpuntjes” opsommen.

Ten eerste, die trackpad. Die werkt voor geen meter, daar moet ik eerlijk in zijn. Het ergste is dat ik nog geen enkele Android telefoon ben tegengekomen waar die trackpad (indien voorzien door de hardware leverancier) deftig werkt. Dat hou je toch niet voor mogelijk? De mensen van Android moeten dat toch ook al gemerkt hebben? Niet dus!

Dan de agenda. Op zich is die cool want hij synct met Google Calendar en zo. Dus je hebt steeds een back-up en je kan de agenda van je gsm aanpassen via je Google account op je computer. Maar… Als je die agenda opent duurt het ikweetniehoelang alvorens je afspraken zichtbaar worden. Het scherm blijft gewoon wit. Of dat aan Android ligt of aan de HTC skin, I don’t know. Maar het stoort me extreem!

Nog iets waar ik een hekel aan heb, is het ontbreken van deftige Belgische apps. Lokale content blijft belangrijk! Meer bepaald content van kranten & magazines. Alle statistieken bewijzen dat Android aan een serieuze opmars bezig is en ook de tablets komen er in razende vaart aan. Voorlopig heb ik de app van De Standaard staan, maar dat is het zowat. En dan moet je al geluk hebben dat ’s ochtends op de trein de krant van de dag al te downloaden is. En dan koop je een krant via die app en dan kan je de foto’s niet zien, de strips niet lezen, etc. Kortom: er is nog werk aan de winkel. Nog véél werk.

En ik wil ook screenshots kunnen maken. Op mijn Nokia E71 ging dat zonder dat ik allerlei dingen moest beginnen hacken. Damn, op mijn 386 met Windows 3.0 ging dat!

Wat ook niet kan is dat er plots icoontjes van apps verdwijnen en vervangen worden door zo’n standaard Android logootje. Ik haat dat! Die app is niet, dat icoon bestaat nog (want het wordt wel mooi getoond vanuit het applicatiemenu), dus toon het dan ook! Of foto’s, plots zijn er sommige foto’s die niet meer zichtbaar zijn in de fotoviewer. Dan moet je die dus gaan zoeken met een file explorer app, die ook al niet standaard geïnstalleerd is. HOE KAN DAT NU?

En waarom kan ik België niet selecteren in de landenlijst? Ik woon niet in Nederland! Misschien bestaat mijn land niet meer binnenkort, laat me er dus nog even van genieten, voor zolang het duurt!

 

Bon, voor de rest ben ik dus wel tevreden. Echt! Maar dit moest er wel even uit…
En beste iPhone gebruikers, jullie moeten nu niet zo stoer komen doen want jullie durven gewoon niet zeggen wat er scheelt omdat Steve Jobs anders kwaad gaat zijn!

4 antwoorden op “Dingen die ik haat aan mijn HTC Desire Z”

  1. Over het trackpad: dat is volledig HTC zijn fout, niet Android (of dus Google). De standaard Android specificaties voorzien geen gebruik van een scrollwheel, trackpad of wat dan ook, enkel een touchscreen en de 4 standaard Android-knoppen dienen als input. Daarbuiten ook nog enkele standaardknoppen die je op andere telefoons vindt zoals een knop voor het fototoestel, een voor naar trilmodus te gaan en de aan/uit knop. Het gedrag van zulke knoppen wordt door Google geïmplementeerd.

    Elke toevoeging van extra inputhardware moet dus door de fabrikant geïmplementeerd en geïntegreerd worden, bij jouw Desire Z is dat dus de job van HTC. Dit maar even omdat je onterecht de mensen van Android oproept dit te fixen 😉

    Overigens hebben alle huidige HTC-modellen (De S-lijn – Desire S, Wildfire S, Incredible S -, de HTC Sensation, enzovoort) geen trackpad meer. Daar is vermoed ik een reden voor, en ik vrees voor jou dat de werking ervan dus niet meer aangepast zal worden…

  2. En als student softwaredevelopment ben ik inderdaad ook een beetje op de hoogte van hoe de populaire mobiele platformen werken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *