Nissan Juke… De review!

De afgelopen week heb ik van de bijzonder vriendelijke mensen van Carrosserie Benny De Puydt een vervangauto gekregen. Een Nissan Juke. Wellicht heb je geen idee wat dat is, dus kijk eerst even naar het (overigens erg geslaagde) reclamespotje:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=6B55IcZ-wpg

Goed, na 3 dagen testrijden is het tijd voor een kleine round-up van de Nissan Juke. Komt ie!

Koetswerk

Dit is meteen een probleem. Zoals je wel kan afleiden uit het reclamefilmpje, is de Nissan Juke niet bepaald de mooiste auto ter wereld. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het echt schaamtelijk is om met die Juke rond te tuffen. De vervangwagen in kwestie was wit, dus hij viel ook enorm hard op.

Los van het uiterlijk (over smaak valt te twisten) is hij ook niet zo heel erg praktisch. De laaddrempel van de koffer is enorm hoog. Geen winner dus.

Interieur

Dit is best OK te noemen. De afwerkingskwaliteit was goed. Niet Audi-goed, maar toch goed genoeg. Erg leuk is dat de auto redelijk hoog is, je kan dus vlotjes binnenkijken in de BMW X5’s van deze wereld en er is ook erg veel hoofdruimte.

Rijgedrag

Mijn Juke was uitgerust met een 1.5 diesel van Renault. Geen klachten hierover. ’t Is geen racemotor, maar dat hoeft niet. Het geluid is wel erg belachelijk. Gecombineerd met het eerder beschreven uiterlijk, maakt dat deze wagen wel een érg grote aanslag op je imago is. Het stuurgevoel is ook niet alles. Ik denk dat dit nogal vergelijkbaar is met het stuurgedrag van een catamaran of zo.

De Juke kan in 3 modes worden ingesteld. Eco, normaal en sport. Ik heb enkel de sport stand kunnen testen.

Besluit

Koop deze auto enkel als je geen belang hecht aan kofferruimte, noch aan je imago.

3 antwoorden op “Nissan Juke… De review!”

  1. Wa ne lul heeft deze wagen getest het gelu,id van deze motor is belachelijk wil geen geluid uit zijn bakkes horen want wat is dan wel.
    Nog zo ne journalist die het geluid wil van een M3 maar met lulauto op weg is

  2. Ben het niet eens dat het een lelijke auto is, in tegendeel vind het een verademing in auto land. Maar goed, smaken verschillen en je vind de Juke leuk of je haat hem. I love it en ga er een aanschaffen in de kleur wit, valt op en dat moet ook.

  3. George… Helemaal gelijk. Smaken verschillen, en gelukkig maar! Ik wens je heel veel plezier met je aankoop.

    Ghislain: Leuk dat je jezelf mans genoeg vindt om eenzaam van achter je pc andere mensen voor lul uit te schelden. Aangezien tussen de lijnen lezen duidelijk niet tot je competenties hoort, grijp ik bij deze graag de kans aan om je te wijzen op de humoristische ondertoon van deze blog en ook op het feit dat ik nergens beweer journalist te zijn. Dit is een blog, weet je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *