Steun de kleine cinemazalen!

Omdat ik geen negatieve blog wil die zich tegen vanalles en nog wat afzet (en ook omdat ik gisteren toch ietwat negatieve ervaringen had met een bekende bioscoopketen), wil ik graag een warme oproep doen aan iedereen om eens wat vaker de kleinere cinemazaaltjes te frequenteren.

In Gent zijn dat bijvoorbeeld Sphinx, Studio Skoop en ook wel Film Plateau.

Akkoord, ze spelen wat minder blockbusters, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Er zijn voldoende prachtige films die niet kunnen genieten van een groot mediaoffensief. En af en toe worden er wel bekende Hollywood prenten getoond. Dus geen reden om te panikeren!

Maar de belangrijkste argumenten komen nog!

In die kleinere zaken stinkt de hele zaal niet naar popcorn en nacho’s. Er is ook geen continu gekraak van chipszakken en dergelijke op de achtergrond. Misschien is dit laatste ook de reden dat in grote complexen het geluid al te vaak snoeihard staat?
En het beste van allemaal (even kort door de bocht nu)… De bezoekers van die kleine zaaltjes hebben nog respect voor films. Ze komen op tijd in de zaal. Ze zwijgen tijdens de film. Ze sms’en niet tijdens de film.

Zucht. Misschien moet toch maar niet iedereen de overstap maken naar de kleinere bioscopen. Maar wel voldoende mensen om die zaaltjes leefbaar te houden, want ze bieden een echte meerwaarde. En geef toe: een homecinema mag nog zo indrukwekkend zijn, er gaat nog steeds niks boven een filmvoorstelling in de bioscoop.

Wil je weten welke bioscopen zich waar bevinden en welke films ze draaien? Neem dan zeker een kijkje op de uitstekende website Cinebel.

4 antwoorden op “Steun de kleine cinemazalen!”

  1. Ook leuk om weten en dan spreek ik in het bijzonder over Studio Skoop is dat die kleinere bioscopen vaak ook een gezellig café hebben waar je na de film kan blijven hangen. Vaak krijg je er dan nog een gratis optreden bovenop!
    Betere filmervaring plus gezellig café plus optreden = win win win! En dat tegen een iets democratischere prijs.

  2. Ha Bram,
    Ik ga nooit naar Kinepolis en wel voor de redenen die je opnoemt.
    Steun de kleine filmzalen en daarmee de diversiteit en zeg neen tegen de eenheidsworst. Kinepolis is als de Rue Neuve en de Veldstraat, in elke stad hetzelfde. Haar bezoekers zijn autisten die bang zijn voor iets anders en voor kwaliteit, meelopers van het eerste uur.
    Sorry dat ik het zo negatief stel, maar ik meen elke letter die ik zeg. Leve de échte film!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *