The Wire is wél goed

Iedereen die de Humo leest, had deze week de mogelijkheid om voor een kleine € 10 extra het eerste seizoen van The Wire er bij te kopen. Ik had nog nooit een aflevering gezien van die serie, maar er wel al veel over gehoord en gelezen. De algemene teneur is de volgende: journalisten zijn laaiend enthousiast over The Wire, maar echte mensen vinden er blijkbaar niks aan. Eigenlijk vreemd denk ik dan… Hebben journalisten zulks een andere smaak? Heeft HBO hier de bal mis geslagen?

Om de kritiek te illustreren kreeg ik allerhande argumenten naar mijn hoofd geslingerd:

  • Er zijn teveel details
  • Het is niet aangenaam om naar te kijken
  • Er zijn teveel hoofdpersonages
  • Ik kan niet volgen
  • blablablabla (da’s een argument zoals een ander)

Als ik de bovenstaande argumenten zo eens bekijk, dan lijkt het er ook op dat mijn TV-recenserende vriendenkring de aandachtscurve van een vlieg heeft, maar goed 😉

Wel anyhow, gisteren ben ik dus beginnen kijken en ik heb ineens 3 afleveringen verslonden. Mijn voorlopige besluit is dat de journalisten het bij het rechte eind hebben en de echte mensen niet.

Man man man, wat een dijk van een serie! Ik denk dat ik maar ineens de Humo-bon ga gebruiken om ook de andere seizoenen aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *