Youtube is ondergewaardeerd

Ik ben fan van Youtube. Zeker sinds ze hun site vernieuwd hebben enige tijd terug. Om maar meteen een open deur in te trappen: ja er is tegenwoordig veel meer reclame dan vroeger op Youtube. Meer en meer worden filmpjes voorafgegaan door een kort reclamefragment en komen er reclamebanners bovenop de video’s. Dat is degoutant en ik vraag me af hoe dat zal evolueren. Want ik kan me bijvoorbeeld niet indenken dat bedrijven dat zo leuk vinden dat er reclame verschijnt bovenop hun filmpjes…

Goed, dat gezegd zijnde, er zijn ook heel wat positieve punten waar volgens mij veel te weinig gebruik van gemaakt wordt. Ik heb namelijk de indruk dat de meeste mensen Youtube enkel openen als ze een link krijgen naar een video, waarna ze die bekijken en de site opnieuw sluiten. Wel, volgende keer: verpoos even wat langer op de site en ontdek de mogelijkheden. Log in met je Google account en je kan meteen allerlei kanalen beginnen volgen. En er zijn er meer en meer! Ik volg bijvoorbeeld de accounts van allerlei bedrijven die ik interessant vind, maar ook van bv tv-zenders en enkele muziekgroepen.

Op die manier heb ik dus een wall (zoals in Facebook) waar steeds het nieuwste videomateriaal in verschijnt van de accounts die ik volg. Ook kan je zelf playlists maken en die delen, favorieten bijhouden, etc.

Het enige nadeel is momenteel dat er te weinig echte mensen (dus geen bedrijven) actief zijn op Youtube. Vandaar dus deze oproep: gebruik die site! En voeg me toe bij jullie vrienden šŸ™‚ En om nog een clichĆ© te ontkrachten: neen, het is niet nodig om zelf filmpjes te maken en te uploaden. Je kan ook lekker passief zijn! Maar het mag natuurlijk altijd!!!

En o ja, de nerd van mij is geweldig fan van de account van Airbus (http://youtube.com/airbus). Filmpjes over grote vliegtuigen, da’s een winner. En het is een zeer mooi voorbeeld van hoe een bedrijf op Youtube actief kan zijn.

En o ja o ja… Uiteraard verwacht ik dat je ook de account van Belgacom (http://youtube.com/belgacom) volgt!

EĆ©n antwoord op “Youtube is ondergewaardeerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *